Nöjen

nöje i Kiruna

När man funderar över nöjen i Kiruna är det väl närmast uteaktiviteter man tänker på. Kiruna med omnejd har en fantastisk natur. Här finner man det fantastiska Ishotellet och i närheten finns också Sverige högsta berg Kebnekaise. Det finns också i Kiruna en del trevliga restauranger och krogar. Ett exempel på en bra restaurang är ”Restaurang Citykrogen”. Denna restaurang har också en pub med whiskybar. Om man vill prova på samisk kultur och mat kan man besöka ”Restaurang Rallaren”. Här får man naturligtvis smaka på rätter komponerade utifrån råvarorna älg- och renkött. Det finns också många fler mycket trevliga restauranger och barer att besöka i Kiruna.

Uteaktiviteter

Det finns en mycket fin slalombacke på Luossavaara-berget. Här kan man välja att kasta sig utför slalombacken eller att ta en skidtur i fjälltrakterna. Det finns mängder av guidade turer att följa med på upp i fjällvärlden från Kiruna. Det är väl ordnat för att turisten skall få uppleva Kirunas dramatiska natur. Man kan välja att åka helikopter eller hundsläde ut i naturen. Det finns också många mycket vackra vandringsleder att följa.

Järnvägsparken

I Kirunas järnvägspark finns lekplats för barnen och här finns också en kåta för uthyrning. Föreningar och sällskap kan hyra denna kåta för diverse möten. Parken var ursprungligen en sluttning som enbart fjällbjörkarna växte i. I dag är det en välplanerad och vacker park. Genom parken flyter en liten å.

Midnattssolstigen

Naturupplevelser är en mycket stor turistattraktion för Kiruna. Här har man vacker fjällvärld och också norrsken och midnattssol att erbjuda turisterna. Midnattssolen kan man se från slutet av maj till mitten av juli. Många turister besöker Kiruna av den anledningen. I Kiruna finns en speciell vandringsled där man vandrar i trakter som ligger lite högre upp. I och med detta kan man faktiskt se midnattssolen härifrån senare under sommaren. Utefter denna led får man även information om trakten, samer och norrsken på de många informationstavlor som finns uppsatta.